Ruth Houkes

glasinuitvoering@gmail.com
www.glasinuitvoering.nl

Inferno


Onder de Blauwe HemelMotivatie

Ik ben gefascineerd door glas. De helderheid daarvan. De transparantie. De uitdaging om door zeer verschillende technieken toe te passen een vooraf uitgedacht resultaat te verkrijgen. En telkens toch weer verrast te worden door de eigenzinnigheid van het materiaal.

Het wonder van het oud stuk vensterglas dat opnieuw geboren wordt als een sprankelend en helder gekleurd glasobject.

Het uitgangspunt bij de beelden is de transparantie en de helderheid van het glas. De beelden worden meestal uit oud vensterglas vervaardigd. Door diverse pigmenten, kleurstoffen, metalen en andere middelen toe te voegen krijgt het beeld een sprankelende en heldere werking.

Uitgangspunt is een ronde vorm. De glasobjecten zijn een combinatie van door mijzelf gebrandschilderde stukken glas, gekleurd glas, mineralen en alles wat ik vind en mij inspireert. De losse stukken worden door middel van een applicatie techniek op een onderplaat verlijmd.

De uiteindelijke vorm wordt vervolmaakt met een glazen , bronzen , metalen of houten bijpassende standaardGlasapplicatie 

Hierbij worden verschillende losse stukken glas en eventueel andere materialen met een 2-componenten araldite of gellijm in een lijmbad op een transparante onderplaat verlijmd .
De losse stukken glas zijn: gekleurde stukken, gebrandschilderde stukken, gegoten of  gefusede stukken.
Ook andere materialen zoals hout , metaal, schelpen kunnen mee verlijmd worden.