Cor de Ree

corderee60@gmail.com
www.corderee.nl

Troon

detail troon

Motivatie

Cor de Ree is een creatief natuurmens met een heel eigen vormentaal. Zijn ontwerpen bestaan voornamelijk uit verticale en horizontale lijnen, het lijnenspel is van groot belang in zijn werk. Koperen buizen vormen het frame van het object, koperen- en zinken plaatwerk , glas in lood en antieke ornamentjes zorgen voor de afwerking. De objecten krijgen een vleug mee van de Jugendstil, Arts&Crafts, Gotiek, Impressionisme maar ook Moorse invloeden zijn te ontdekken. Zo ontstaan Tronen, banken, Torens, Tafels, Poorten, enz. alles in een tijdloze wereld.

 Deze vormentaal kan men ook terugvinden in zijn tuinontwerpen, die ook vaak aangekleed worden met zijn objecten. Paviljoens, tuinhuisjes, veranda’s en pergola’s worden ook in de ontwerpen opgenomen en uitgevoerd in gerecycled hout met glas in lood details.


Glas in lood

Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodstrippen, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het object waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas een kit aangebracht. Aangezien gewone loodlijsten niet voor veel stevigheid zorgen, zijn vaak enkele doorgaande loodlijsten voorzien van een stalen kern.